Rafizi bagi amaran jangan bubar Dun

Sebelum ini Rafizi pernah berkata kepada wartawan, dia sanggup hadapi pembubaran DUN, pilihanraya negeri mahupun kehilangan negeri Selangor jika perlu asalkan Khalid ditukar. Kenapa gentar sekarang Rafizi?

PKR hari ini memberi amaran kepada Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim supaya tidak mengusulkan cadangan kepada Sultan Selangor untuk membubarkan Dewan Undangan Negeri (Dun) Selangor.

Naib Presiden PKR, Rafizi Ramli mendakwa, jika Abdul Khalid terus bertegas untuk menghadap Tuanku tentang hal itu, ia hanyalah mahu mensabotaj mandat dan kepercayaan pada PRU13 lalu.

“Saya ingatkan Tan Sri Khalid dengan berbaki integriti dan nama baik itu, sebaik-baiknya uruskan peralihan kuasa dengan menghormati suara rakyat.

“Jangan berani sabotaj rakyat dengan membubarkan Dun Selangor, kerana berbulan-bulan kami tutup perkara ini (kes Khalid) sehinggalah terpaksa diambil oleh Biro Politik.

“Yang sudah itu sudahlah, bersara, hutang pun sudah habis bayar, jangan susahkan rakyat, tambahan lagi Wan Azizah sudah dapat sokongan majoriti 30 Adun walaupun tanpa surat daripada Pas,” katanya menggulung ucapan Presiden PKR pada Kongres Nasional PKR, di Stadium Malawati, di sini, hari ini.

Rafizi, siapa kamu mahu menyuruh sesiapa pun bersara? Nasihatkan KETUM PKR yang sudah berjanji mahu bersara jika PR tewas PRU13 yang lalu supaya tunaikan janji dan berhenti membuat kerosakan dan onar pada negara.

Bagai bercakap dengan cermin wahai Rafizi.