Persoalan-persoalan Ingin Memahami Mengapa Anda Masih Percaya Dia Tidak Bersalah

Saya ingin menjemput pandangan dari baki rakan-rakan pembangkang yang telah saya tinggalkan (telah di unfriend atau disekat). Katakan bahawa anda adalah peguam bela Anwar kecuali di sini anda bebas untuk menggunakan imaginasi anda.

LIWAT 2 :

  1. Saiful memberi keterangan bersumpah dan disoal balas oleh peguam pembela. Mengapa Anwar hanya memberikan kesaksian yang tidak bersumpah dan menolak untukdisoal balas?
  2. Mengapa Anwar tidak menampilkan bukti alibi yang dijanjikan sebelumnya?
  3. Bagaimana air mani Anwar berakhir di dalam dubur Saiful?
  4. Bagaimana DNA Anwar (kulit) dikesan di bawah kuku Saiful?
  5. Kenapa Anwar tidak mahu buat sumpah laknat untuk menyatakan dia tidak bersalah? Mangsa dan pendakwa beliau telah melakukannya dua kali termasuk sekali di depan Kaabah. (soal kredibiliti)
  6. Mengapa Majlis Peguam (Barua Council) membuat kenyataan akhbar bahawa perbuatan liwat itu suka sama suka (bermaksud mereka juga tidak boleh mempertikaikan bukti)?

CHINA DOLL :

  1. Mengapa Anwar tidak menunjukkan jam Omega yang dikatakan dalam simpanannya atau isterinya? Kenapa dia tidak mahu sekurang-kurangnya pakai untuk memberitahu masa?
  2. Kenapa Anwar tidak mahu buat sumpah laknat untuk menyatakan dia tidak bersalah? Tiga penuduhnya telah berbuat demikian.
  3. Kenapa Anwar tidak saman semua penuduhnya?

PERTANYAAN AKHIR :

Mengapa Anwar tidak menjawab, “Tidak, saya bukan” bila ditanya “Adakah anda seorang biseksual?”.

Saya ingin memahami mengapa anda masih percaya dia tidak bersalah.

Persoalan oleh Azmi Arshad:
https://www.facebook.com/azmi929/posts/673058762814930