Mari Kita Lihat Prestasi Umno Selangor

Dengar khabar, UMNO Selangor re-treat di Kuala Terengganu. Kalau tak salah, ini re-treat kali ketiga dalam tahun ini sahaja. Namun, walau sudah sampai santak hujung tahun 2014, masih tidak ada perubahan besar kecuali pelbagai cerita yang kurang enak tentang UMNO Selangor.

Cerita tentang konvensyen UMNO Selangor baru sahaja bermula. Panjang ceritanya. Banyak masalahnya. Tetapi yang paling menarik ialah tajaan RM900 ribu yang dibelanjakan adalah RM300 ribu manakala bakinya, RM600 ribu, lesap tidak berasap dan bertanda.

Ada banyak pertanyaan yang sedang ditanya oleh ahli-ahli UMNO Selangor sendiri.

Sekarang mari pula kita lihat PRESTASI UMNO Selangor di bawah Noh Omar yang sangat ‘mengkagumkan’ dan amat ‘mengujakan’.

Kita ambil dahulu bab pendaftaran pengundi baru. Pemimpin UMNO yang bertanggungjawab dalam Jabatan Pilihanraya Negeri Selangor dan Daftar Pemilih adalah Kamaruddin Johari, Ketua UMNO Bahagian Kota Raja.

Bagaimana agaknya perjalanan UMNO Bahagian Kota Raja?

Bagaimana pula dengan Bahagian Tanjong Karang?

5 bulan, Tanjung Karang hanya mampu mendaftarkan pengundi baru seramai 308 orang.

Rajin dan kuat kerja sungguh orang-orang besar UMNO Selangor, kan?

Dari bulan Mei sehingga Oktober 2014, jumlah bilangan pendaftaran pengundi baru yang dibuat oleh UMNO Selangor selepas mencampurkan daripada semua Bahagian di seluruh Selangor hanyalah 2,500 orang!

Hanya 2,500 orang!

Sedangkan dalam tempoh yang sama, berbelas-belas ribu orang telah didaftarkan oleh DAP, PAS dan PKR di seluruh Selangor.

Paling menarik sekali ialah, di Bahagian orang yang dilantik sebagai Pengarah Jabatan Pilihanraya Negeri Selangor dan Daftar Pemilih,hanya 21 orang yang berjaya didaftarkan sebagai pengundi baru. Secara puratanya, UMNO Kota Raja hanya mampu mendaftarkan pengundi baru seramai 4 orang sebulan.

Sungguh hebat! Sungguh berkesan dan sungguh bijaksana!

Jangan pedulikan tentang ‘cerita mulut’ RM900,000 yang RM600,000 hilang lesap tidak dapat dikesan. Itu sekadar cerita mulut dan tidak ada bukti mahupun fakta yang lebih genius. Tetapi melihat kepada jadual pendaftaran pengundi baru yang dilakukan oleh kepimpinan UMNO Selangor diketuai oleh Noh Omar, membuatkan UMNO Selangor sama tarafnya dengan sebuah parti yang tidak mempunyai pejabat dan hanya beroperasi di bangsal bawah pokok.

Nampaknya, keseluruhan UMNO Selangor tidak bergerak, kaku dan tidak wujud. Yang wujud hanyalah individu yang menjadikan UMNO sebagai kawah duit ringgit untuk mereka mengekalkan gaya hidup mewah.

UMNO Selangor sepatutnya dibubarkan!

http://selangorchronicle.blogspot.com/2014/11/dari-rm900000-digunakan-rm300000-lagi.html?m=1