Lim Guan Eng Tak Puas Hati Tarif Elektrik Turun

Ketua Menteri Pulau Pinang DAP, Lim Guan Eng tidak gembira apabila pengumuman menurunkan harga elektrik baru-baru ini dilihat sebagai satu cubaan untuk melemahkan pilihanraya kecil yang bebas dan adil di Permatang Pauh, Pulau Pinang.http://tinyurl.com/mep6vb9

Oleh itu, kami menggalakkan Lim Guan Eng untuk menulis secara rasmi kepada TNB dan meminta kadar elektrik untuk Permatang Pauh (dan seluruh Pulau Pinang, jika anda mahu) tidak perlu dikurangkan seperti negeri lain di negara ini.

Selepas TNB menunaikan permintaan anda, kami menjemput Lim Guan Eng dan Pakatan untuk dengan bangganya mengumumkan dan mengambil kredit dalam pelbagai ceramah semasa pilihanraya kecil Permatang Pauh tentang bagaimana Pakatan telah membantu “menyelamatkan” penduduk Permatang Pauh daripada pilihanraya yang tidak adil dengan sengaja mengekalkan bil elektrik yang lebih tinggi.

Saya yakin pengundi Permatang Pauh akan memberikan anda semua sorakan kuat untuk tindakan anda yang cepat dan bijaksana.

Selepas itu, sila ulangi usaha yang sama untuk pilihanraya kecil DUN Chempaka di Kelantan dan menyelamatkan mereka daripada “disogok” oleh UMNO-BN juga.

Oleh Lim Sian See,
https://www.facebook.com/lim.siansee/posts/1627729797445808