Lebih Banyak Negara Yang Matawangnya JATUH

Kepada rakyat Russia, Colombia, Brazil, Serbia, Sweden, Norway, Romania, Croatia, Czech Republic, Denmark, Austria, Belgium, Cyprus, Estonia, Finland, France, Germany, Greece, Ireland, Italy, Latvia, Lithuania, Luxembourg, Malta, the Netherlands, Portugal, Slovakia, Slovenia, Spain, Kosovo, Montenegro, Andorra, Monaco, San Marino, Vatican City, Bulgaria, Poland, Australia, Algeria, Hungary, Turkey, Iceland, Japan, Morocco, Canada, Tunisia, Israel, New Zealand atau Mexico.

Sejak Jun 2014 sehingga sekarang, mata wang negara anda telah lemah berbanding USD (dalam kebanyakan kes di atas, lemah yang begitu teruk). Kebanyakan daripada matawang negara-negara berkenaan mengalami kemerosotan jauh lebih teruk berbanding ringgit Malaysia.

Ini bermakna bahawa Perdana Menteri / Presiden / Raja dan Menteri Kewangan negara anda adalah lebih korup dan tidak berguna berbanding dengan Perdana Menteri Malaysia.

Juga negara anda akan bankrap tahun depan dan generasi akan datang anda akan mempunyai masa depan yang cerah sebagai hamba atau pekerja asing di negara-negara lain.

Anda mungkin sudah mati kerana anda makan lebih banyak rumput dan pasir berbanding dengan rakyat Malaysia.

#zombielogic

Oleh Lim Sian See,
https://www.facebook.com/lim.siansee/posts/1640553809496740?pnref=story