Petisyen Bebas Anwar dipadam Dari White House Kerana Sistem Penjanaan Akaun Palsu Digunakan

Petisyen “Make the release of Malaysian Opposition Leader Anwar ibrahim from prison a top priority for US policy toward Malaysia” di laman web Whitehouse yang dibuat oleh rakan Anwar, John Malott, bekas duta Amerika Syarikat ke Malaysia telah dipadam dari laman web White House ‘We the People’ kerana melanggar syarat dan terma penyertaan.

Petisyen itu yang menyeru Amerika Syarikat untuk campur tangan dalam undang-undang Malaysia dan supaya Amerika Syarikat memberi tekanan kepada Malaysia untuk melepaskan Anwar telah banyak dipromosikan oleh media sosial Pakatan dan pemimpin mereka.

Walaupun petisyen “Free Anwar”mereka bermula dahulu, petisyen berlawanan “Free Malaysia” banyak dipromosikan oleh penyokong BN dan rakyat Malaysia yang patriotik yang tidak mahu Amerika Syarikat untuk campur tangan dalam hal ehwal Malaysia sebenarnya telah mengatasi kempen “Free Anwar” dengan kira-kira 5,000 tandatangan sebelum ini.

Namun dorongan padu secara rasmi oleh PKR dan pemimpin-pemimpin DAP (pemimpin PAS tidak mengambil berat tentang Anwar) semalam menyebabkan petisyen “Free Anwar” tiba-tiba melonjak 30,000 tandatangan semalam hingga mencapai 96,000 tandatangan!

PKR telah banyak mempromosikannya di laman web, akaun Facebook dan Twitter mereka.

Kebelakangan ini, DAP juga telah berkempen secara agresif melalui media sosial supaya penyokong mereka menyebarkan berita mengenai petisyen itu.

Antara lain, penasihat kebangsaan DAP iaitu Lim Kit Siang, Ahli Parlimen Serdang, Ong Kian Ming dan beberapa pemimpin lain telah menggerakkan penyokong parti di Facebook dan di Twitter untuk menyokong petisyen itu.

TETAPI KEMUDIAN IT TELAH DIPADAM OLEH WHITE HOUSE!

Rupa-rupanya petisyen “Free Anwar” mereka telah melanggar syarat-syarat laman web itu tetapi terma spesifik yang dilanggar tidak dinyatakan.

Laman web petisyen White House berkata:
“The White House may disable user accounts, remove associated signatures and remove petitions created or signed by users that it has reasonable belief do not satisfy the above rules. The White House may also block access from IP addresses that it has reasonable belief are using automated systems or bulk processes to create multiple user accounts or petition signatures.”
http://goo.gl/GQGi4I

(White House juga menyekat akses dari alamat IP yang ia dipercayai menggunakan sistem automatik atau proses pukal untuk mencipta akaun berbilang pengguna atau tandatangan petisyen)

ADAKAH PAKATAN RAKYAT MENIPU LAGI?

Laman web White House tidak secara khusus menyatakan tetapi saya tidak akan terkejut jika mereka menipu kerana sudah menjadi kebiasaan mereka melakukannya.

Mungkin sistem White House mengesan kehadiran RBA dan puluhan ribu akaun palsu mereka dan terus mengharamkannya.

Mujurlah White House yang memadamkannya dan bukan Malaysia, jika tidak mereka akan berkata salah UMNO-BN dan kerajaan kejam.

Sekarang, apa yang mereka semua boleh tuduh adalah bahawa White House adalah kroni UMNO-BN.

Dan sekarang, para zombie yang terdesak telah mula menghantar spam kepada laman Facebook Kedutaan USA Kuala Lumpur dalam keadaan marah:https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1639693356249452&set=a.1391116647773792.1073741829.100006264096443&type=1

Sementara itu petisyen berlawanan yang mahu Amerika Syarikat tidak campur tangan dalam hak kedaulatan Malaysia masih kukuh pada 72,884 tandatangan.

Hanya ada 3 hari sahaja lagi. Sila tandatangan dan berkongsi dengan rakan-rakan anda untuk tandatangan: tinyurl.com/NegaraBebas

http://www.malaysiakini.com/news/291484

Oleh Lim Sian See,
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1639680129584108&set=a.1391116647773792.1073741829.100006264096443&type=1