Rakyat Berhak Tolak Demo yang Entah Apa Apa

Lebih kurang 5,000 penyokong #KitaLawan berjuang untuk membebaskan Anwar dari penjara atas kesalahan liwat dijangka membanjiri pusat bandar Kuala Lumpur hari ini untuk ‘meraikan’ perkahwinan anak perempuan Perdana Menteri Najib Razak.

Rombongan itu akan berhimpun di Dataran Merdeka, Masjid Jamek, dan ibu pejabat PAS di Jalan Raja Laut, dan berkumpul di Sogo sebelum menuju ke arah Pusat KonvensyenKuala Lumpur (KLCC) pada pukul 4 petang di mana PM Najib mengadakan majlis perkahwinan untuk anak perempuannya.

Antara tetamu kehormat akan menghadiri sambutan itu ialah Yang di-Pertuan Agong Tuanku Abdul Halim Mu’adzam Shah dan Raja Permaisuri Agong Tuanku Hajah Haminah; Raja-raja Melayu; Negeri Yang di-Pertua Negeri; Menteri Besar; Ketua menteri; Menteri Kabinet; Timbalan menteri; pegawai-pegawai kanan kerajaan; ahli politik; tokoh korporat dan pemimpin masyarakat.

Juga dijadual menghadiri adalah orang kenamaan asing dan pemimpin termasuk Presiden Indonesia, Jokowi dan Perdana Menteri Thailand Jeneral Prayuth Chan-ocha.

Dan ini adalah sebab mengapa Polis mahu menghentikan perhimpunan ini.

Mengapa Pakatan Rakyat sentiasa melakukan perkara-perkara yang tidak mulia seperti mengganggu perkahwinan seseorang dan cuba memalukan negara kita di hadapan tetamu antarabangsa kita – semua kerana mahu membela peliwat yang disabitkan oleh 8 hakim yang telah memutuskan dia bersalah atas jenayah yang dia didakwa.

Kesabaran saya berjalan sangat nipis sekarang untuk orang-orang seperti ini dan saya tidak lagi rasa simpati yang Rafizi (yang sakit kerana Asid Reflux – mungkin dari makan berlebihan), Hishamuddin Rais, Mat Sabu dan Tian Chua telah ditahan dan direman.

Orang-orang ini adalah gila dan bodoh. Sila hantar banyak banyak Black Maria.

Ya, mereka mempunyai hak untuk membantah tetapi anak perempuan Najib mempunyai hak untuk mempunyai perkahwinan yang tidak diganggu, tetamu beliau mempunyai hak untuk menikmati makan malam pada majlis perkahwinan dan rakyat Malaysia mempunyai hak untuk tidak malu di peringkat antarabangsa oleh sekumpulan bodoh dan gila yang berjuang untuk peliwat yang dihukum.

Oleh Lim Sian See,
https://www.facebook.com/lim.siansee/posts/1648935785325209