Bagaimana Tony Pua Mengetahui Bahawa Rahman Dahlan Merujuknya Sebagai ‘Star MP’?

Tony Pua DAP betul-betul menunjukkan betapa ‘low class’ beliau sekarang.

Beliau kini merujuk Lester Melanyi sebagai ‘donkey’ dan berkata Rahman Dahlan melakukan ‘chicken dance’ kerana Rahman tidak secara langsung menamakan Tony Pua sebagai orang yang telah bertemu Xavier Justo.

Sebelum ini Tony Pua juga mengejek ROS sebagai ‘Running Dogs’.

Keldai, Ayam dan Anjing – mengapa ahli-ahli politik DAP(dan RBA) obses dengan panggilan nama binatang?

Adakah anda semua mempunyai sejenis obsesi kebinatangan?

Adakah ini mengapa penyokong DAP dalam internet adalah terkenal dengan gelaran dan penghinaan kesat dari mereka? Apa contoh tepat sebenarnya yang anda tunjukkan kepada penyokong anda?

Saya tertanya-tanya jika Tony Pua akan melompat jika Rahman Dahlan menggelarnya ‘squealing attention-hungry insecure pig’?

Sudah tentu, jeritan kuat “kamu rasis” akan kedengaran.

Dan bagaimana pula Tony Pua mengetahui bahawa Rahman Dahlan merujuk tentangnya apabila beliau menyebut “Star MP”?

Perasan betul.

Bagaimanapun, Rahman Dahlan adalah seorang Menteri Persekutuan dan tidak harus turun ke tahap Tony Pua sehingga menyebut panggilan nama haiwan atau membuat tuduhan tanpa bukti yang kukuh.

Beliau perlu mengekalkan kelasnya supaya orang lain tahu perbezaan politik yang bertanggungjawab dan seorang ahli politik pembangkang menyalak.

Bertanggungjawab juga adalah sebab mengapa Rahman Dahlan belum didakwa oleh sesiapa kerana fitnah – tidak seperti Tony Pua yang menunjukkan kesombongan awal dan berkata beliau berharap untuk bertemu Najib di mahkamah apabila PM Najib mendakwanya tetapi kemudian pengecut mahu kes itu dibatalkan.

Dan lebih teruk lagi, Tony Pua yang mengadu bahawa ia adalah tidak adil untuk dia didakwa oleh Najib untuk bercakap tentang perkara-perkara yang mempunyai kepentingan awam, telah menunjukkan kemunafikan beliau dua hari lalu apabila mahu mendakwa rakyat biasa yang kebetulan bertanyakan soalan di halaman Facebook nya sendiri.

Nampaknya ‘double-standards’ adalah permainan DAP – yang mereka mainkan dengan baik.

Walau apa pun, Tony Pua harus nyatakan secara terbuka sama ada dia pernah mempunyai apa-apa komunikasi dengan Justo dan Clare Brown – sama ada berdepan atau melalui komunikasi elektronik – dan sama ada Tony pernah memiliki data dicuri dari PetroSaudi.

Walaupun anda tidak berani menjawab sekarang, tidak mengapa kerana Justo telah mengaku kepada semua dan menyerahkan bukti.

Polis Thai (dan mungkin polis Singapura, mereka harus memulakan siasatan pengubahan wang haram) tidak lama lagi akan membantu anda menjawab soalan ini.

Oleh Lim Sian See,
https://www.facebook.com/lim.siansee/posts/1697445907140863