Clare Rewcastle Brown Yang Telah Dikaitkan Dengan Pengubahsuaian Dokumen Oleh Ketua Polis Thai Melakukannya Sekali Lagi

Wah. Clare Rewcastle Brown yang telah dikaitkan dengan pengubahsuaian dokumen oleh Justo dan Ketua Polis Thai lakukannya sekali lagi.

Ayuh, beritahu kita sumber anda. Justo lagikah?

Format pun salah.

Jika anda memilikinya dua hari lepas, mengapa tidak keluarkannya dan hanya lakukannya sekarang apabila David Cameron anda ada di sini?

Tambahan lagi, adakah Peguam Negara keliru antara Dato’ Sri dan Dato Seri? Maaflah, ia samada “Dato’ Sri” atau “Datuk Seri”. Wow, kesilapan asas warga bukan Malaysia.

Jika seorang Peguam Negara membuat mana-mana kesilapan asas seperti itu, dia memang patut dipecat.Pejabat Peguam Negara (AGC) telah menafikan bahawa draf kertas pertuduhan yang diterbitkan oleh Sarawak Report malam ini telah dikeluarkan oleh jabatan itu.

Dalam tweet yang dibuat oleh Timbalan Peguam Cara Negara 1, Datuk Tun Abdul Majid Tun Hamzah, kepada Bernama malam ini, beliau berkata: “@bernamadotcom Draft pertuduhan yg diterbitkan oleh Sarawak Report tidak dibuat atau dikeluarkan oleh Jab Peguam Negara. Harap maklum.”

Tweet itu dibuat melalui akaun rasmi Twitter Tun Abdul Majid iaitu @TAMajid.https://twitter.com/TAMajid/status/626765745737699330

Sebelum itu malam ini, Ketua Polis Negara Tan Sri Khalid Abu Bakar berkata polis meminta orang ramai supaya berhenti menyebarkan khabar angin tentang laporan yang diterbitkan Sarawak Report.

“Lapuran2 sebegini yg tidak sah asal usulnya akan mengelirukan org ramai. @PDRMsia minta hentikan khabar angin ini.” – kata Khalid melalui Twitter rasmi akaun @KBAB51 beliau.

Beliau merujuk kepada artikel yang disiarkan oleh laman web ini, bertajuk “Arrest warrant for the Prime Minister – The real reason the Attorney General was fired – Exclusive”.

Selepas itu, Khalid juga telah berkongsi screenshot tweet Tun Abdul Majid, dengan mesej, “Tweet di bawah ini sahkan apa yg saya katakan tadi @PDRMsia”.