Mengapa The Edge Tidak Melaporkan Perkara Ini & Menyerahkan Bukti Kepada PDRM Atau SPRM? Tetapi Menerbitkannya Terlebih Dahulu Sebelum Justo Dedahkan Segalanya

RPK sangat peka dengan ini.

The Edge berkata mereka menyerahkan semua data dicuri mereka kepada BNM pada hari Isnin dan kemudian satu lagi salinan kepada PDRM pada hari Selasa.

“Mengapa The Edge tidak melaporkan perkara ini dan menyerahkan bukti kepada PDRM atau SPRM? Kenapa menerbitkannya tanpa melakukan perkara mengikut undang-undang, iaitu untuk melaporkan jenayah, seperti yang dituntut undang-undang? Kini ia kelihatan seperti Edge semata-mata memulakan ‘damage control’ dengan cuba untuk mewajarkan tindakan dan dengan memberikan alasan untuk kesilapannya.”

“Ho Kay Tat tidak menjelaskan satu perkara yang lebih penting. Siapa yang mengarahkan beliau menyerahkan bukti kepada Pasukan Petugas Khas? Dan mengapa hanya pada hari kedua dia menyerahkan satu set kepada polis?”

“Adakah kedua-dua set adalah serupa atau salinan atau ianya yang berbeza? Yang kemudiannya akan dijalankan ujian forensik untuk menentukan kesahihan bukti?”

“Daripada membersihkan kekeliruan, lebih banyak kekeliruan sedang dibuat.”
http://www.malaysia-today.net/that-still-does-not-put-the-edge-in-the-clear/