Malaysiakini Sangat Degil Untuk Melaporkan Perkara Sebenar. 3 Kali Pembetulan TajukTapi Masih Putar Belit?

MalaysiaKonon adalah benar-benar degil untuk berkata benar dan ia kini sangat tidak masuk akal bagaimana degilnya mereka.Artikel dan pautan yang sama boleh mempunyai 3 tajuk yang berbeza – tetapi MASIH tidak benar.

1) Khalid Tarik Balik Saman Terhadap Saifuddin (tidak benar)

2) Khalid, Saifuddin Sama-Sama Minta Maaf (pembetulan ke2, masih tidak benart)

3) Kes Khalid-Saifuddin Selesai Luar Mahkamah (pembetulan ke3, langsung tidak benar)

Ia perlu membuat pembetulan banyak kali selepas aduan telah dibuat tetapi walaupun begitu, mereka masih sangat degil untuk memberitahu kebenaran sebenar – yang PKR menyelesaikan saman dalam penghakiman persetujuan dibacakan di mahkamah (bukan di luar mahkamah seperti tajuk terbaru MalaysiKini) dengan permohonan maaf tanpa syarat ke atas semua 7 fitnah terhadap Khalid Ibrahim yang menuduh Khalid sebagai korup dan tiada integriti.

Peliknya selepas dua pembetulan, mereka masih boleh keluar dengan tajuk yang tidak betul dan langsung jauh dari perkara benar – semua atas nama melindungi “nama baik” DAP dan PKR.

Ini adalah untuk mengelakkan pembaca MalaysiaKonon dari menyedari bahawa MalaysiaKonon membantu DAP dan PKR untuk berdusta secara terang-terangan dan meyakinkan penyokong mereka bahawa Khalid adalah seorang yang jahat dan korup apabila mereka menurunkan Khalid sebagai MB tahun lalu dan mereka kini telah didedahkan.

Ia juga tidak memberitahu pembaca mereka bahawa permohonan maaf Khalid Ibrahim adalah benar-benar hanya Maaf Zahir Batin dalam semangat Hari Raya – sedangkan di pihak PKR adalah permohonan maaf tanpa syarat dan menarik balik setiap satu daripada 7 tuduhan terhadap Khalid.

Ia adalah perbezaan yang sangat besar yang MalaysiaKini masih enggan untuk memberitahu pembaca mereka.

Sekarang PKR telah memohon maaf tanpa syarat, DAP juga perlu melakukan perkara yang sama kerana mereka telah bergantung kepada tuduhan sama terhadap Khalid. Begitu barulah adil.

Malah, kedua-dua parti PKR dan DAP juga berhutang PAS permohonan maaf tanpa syarat kerana PAS tidak percaya dalam semua penipuan, menolak untuk menjadi sebahagian daripada konspirasi serta berdiri di belakang Khalid hingga ke akhir.

Selain daripada dibiayai tahunan secara langsung oleh cabang terang-terangan CIA, National Endowment for Democracy (NED) MalaysiaKini adalah 30% dikawal dan tidak langsung dibiayai oleh Soros atau rakan-rakannya. (seperti yang dibuktikan sebelum ini dalam post saya sebelum ini di sini: http://tinyurl.com/ogbb4so)

http://www.malaysiakini.com/news/308523

Oleh Lim Sian See,
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1708579499360837&set=a.1391116647773792.1073741829.100006264096443&type=1&theater