Tidak Sokong Polisi Guan Eng, Anak Saudara Karpal Singh Dipecat Serta Merta Oleh The Malaysian Insider

Anak saudara mendiang Karpal Singh dipecat serta merta penyumbang kepada portal The Malaysian Insider (TMI) kerana tidak menyokong polisi Ketua Menteri Pulau Pinang, Lim Guan Eng berkaitan dengan pembunuhan anjing liar di negeri itu.

Dalbinder Singh Gill dipecat serta merta menjadi penyumbang TMI setelah beliau secara terbuka menyokong badan bukan Kerajaan (NGO) yang membantah pembunuhan secara kejam anjing liar di negeri itu.

Nampaknya, Tokong langsung tidak boleh ‘disentuh’.

MESEJ TERSEBUT:

Wahai Dalbinder,

Ini adalah untuk memberitahu anda bahawa kami tidak lagi memerlukan perkhidmatan anda sebagai penyumbang untuk The Malaysian Insider berkuatkuasa serta merta.

Tindakan anda telah mencemarkan reputasi kami. Anda juga gagal untuk mematuhi arahan untuk beberapa tugasan anda.

Terdapat konflik kepentingan dalam perlindungan anda terhadap penyakit anjing gila yang menakutkan di Pulau Pinang seperti yang anda telah terlibat secara aktif dalam protes oleh NGO. Sebagai seorang wartawan, anda perlukan untuk kekal saksama supaya anda boleh melaporkan berita secara objektif.

Saya ingin mengucapkan terima kasih atas sumbangan anda kepada The Malaysian Insider sejak beberapa bulan yang lalu dan berharap semua yang terbaik dalam usaha masa depan anda.

Dengan penamatan perkhidmatan anda sebagai penyumbang ini, anda mesti berhenti memperkenalkan diri sebagai wakil The Malaysian Insider. Sila hantar sebarang tuntutan bayaran tertunggak untuk cerita anda kepada Shafrina dan Amri, dengan salinan kepada saya.

Terima kasih.