Siapakah Yang Berada Di Sebalik A Kadir Jasin Dalam Usaha Mensabotaj Najib Razak

Mengetahui bahawa A Kadir Jasin mungkin tidak begitu arif dalam hal-hal kewangan, saya benar-benar terkejut bagaimana beliau telah menjadi salah satu pemegang saham utama dan pengarah Realmild ketika 1990-an.

Seorang wartawan dan editor tiba-tiba memiliki pegangan saham besar dalam syarikat yang memiliki TV3, NSTP dan juga MRCB?

Siapa yang memberi dana kepada anda untuk membeli saham pegangan besar dan berapa banyak keuntungan yang anda buat daripada urusan ini.

Atau adakah anda juga memegang saham bagi pihak orang lain seperti apa yang salah satu daripada rakan anda iaitu pengarah Realmild berkata dalam keterangan bersumpah di mahkamah?

Ahmad Nazri, bekas pengarah Realmild, memberitahu sesi pendengaran awal bahawa beliau memiliki 80 peratus kepentingan dalam Realmild, dengan 70 peratus daripada jumlah itu dipegang sebagai amanah.

“Saya memegang (pegangan) sebagai amanah bagi Dr Mahathir. Amanah ini telah disediakan oleh firma guaman Amin & Co. Salinan amanah itu telah diberikan kepada Dr Mahathir, satu lagi kepada Anwar dan saya menyimpan salinan.”

Adakah adil untuk kita membuat spekulasi bahawa A Kadir Jasin mengikut arahan tuannya dengan sengaja mengelirukan pembacanya hanya untuk membuat Najib kelihatan buruk dalam analisis beliau tentang Bajet 2016?

http://www.malaysia-today.net/umno-incorporated-part-1/

Oleh Lim Sian See,
https://www.facebook.com/lim.siansee/posts/1731835623701891:1