Adun PKR Tidak Sokong DAP, Ketua Menteri Tuduh Mereka Berpakat Dengan UMNO

Tokong adalah kehilangan akal. Tidak lama lagi akan gila.

Selepas salah satu ADUN DAP beliau mengundi menentang projek penambakan tanah berbilion yang meragukan sementara 5 ADUN PKR enggan menyokong beliau dalam undi usul itu, Tokong kini menuduh PKR bekerjasama dengan UMNO.

Hello, para ADUN PKR jelas berkata mereka mengundi berdasarkan suara hati mereka dan dengan itu berkecuali. Suara hati mereka tidak membenarkan mereka untuk menyokong projek tanah bernilai berbilion anda yang meragukan.

Cuba untuk melakukan apa yang mereka fikir terbaik untuk Pulau Pinang juga tidak boleh dan mesti menuduh 5 ADUN PKR bekerjasama dengan UMNO?

Mengapa tidak anda hanya gunakan frasa kegemaran RBA anda dan menuduh mereka “pinjilat UMNO Chow Kows”?
—-
Ketua Menteri Pulau Pinang Lim Guan Eng berkata, PKR mesti “berhati-hati menilai” keputusan wakil lima ahlinya yang berkecuali daripada mengundi menentang usul kontroversi tentang penambakan tanah yang difailkan oleh Umno di Dewan Undangan Negeri semalam.

“Tanggapannya ialah mereka kini bersama-sama dengan Umno, tetapi kita akan membiarkan PKR menanganinya,” kata Lim pada sidang akhbar di George Town hari ini.

Ditanya sama ada beliau akan bercakap dengan presiden PKR Dr Wan Azizah Wan Ismail mengenai perkara itu, beliau berkata, “Saya akan memberi taklimat kepada beliau.”

Lim berkata, “Kita tidak mahu mereka atau orang awam diperdaya oleh Umno, yang bercakap mengenai ketelusan dan akauntabiliti tetapi mereka yang mengambil RM2.6 bilion derma.”

“Ia adalah satu kes klasik Umno menjadi punca dan sebahagian daripada masalah, tetapi kini mahu menjadi sebahagian daripada penyelesaian.”

http://www.malaysiakini.com/news/320461

Oleh Lim Sian See,
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1738318229720297&set=a.1391116647773792.1073741829.100006264096443&type=3