Apa Kaitan Keluarga Anwar Ibrahim Dan Mereka Yang Menyokong Untuk Menyerang Sabah

Sekurang-kurangnya dia mengakui yang gambarnya dengan Jacel Kiram adalah tulen.

Jadi, jika Iran atau beberapa negara lain mengatur supaya dia duduk di sebelah Khalifah Abu Bakr al-Baghdadi dari ISIS, dia akan pergi juga tersenyum ketawa berbual mesra semasa makan malam dan Wefie bersama-sama dengan Khalifah itu memegang poster “Bebaskan Anwar”?

Anda tidak boleh mengatakan tidak, kan? Anda tidakada otak untuk berfikir, kan?

Jacel Kiram diharamkan dari memasuki Malaysia. Dia disenarai hitam. Adakah anda faham apa maknanya?

Alasan yang lemah.

Dan ayat ini, saya benar-benar tidak boleh tahan:
“Orang-orang mereka bertemu, termasuk Jacel, adalah pemegang kepentingan yang sah dan pemimpin masyarakat sivil, dia berkata.”

Matlamat utama Jacel Kiram sebagai ahli politik Filipina adalah AMBIL SABAH DARI MALAYSIA & MEMBERIKAN KEPADA FILIPINA.

Anda berbaik-baik dengan dia pada majlis dikatakan dianjur Manila ini memberi kredibiliti dan pengiktirafan tersirat tuntutan ini.

Nurul Izzah tidak menunjukkan tanda penyesalan dan sebenarnya sangat berdegil yang dia telah menghina memori semua orang yang berkorban dan terkorban dalam insiden di Lahad Datu.

Dia masih percaya dia tidak melakukan kesalahan.
———

Ahli Parlimen Lembah Pantai Nurul Izzah Anwar telah menyebabkan kekecohan selepas mengambil gambar menuntut pembebasan bapa ahli parlimen PKR, Datuk Seri Anwar Ibrahim dengan Jacel Kiram, anak perempuan Sultan Sulu Jamalul Kiram III.

Foto beliau dan Jacel yang memegang poster “Bebaskan Anwar Segera” menerima kritikan dari Ahli Parlimen Beaufort Datuk Azizah Mohd Dun dan Menteri di Jabatan Perdana Menteri, Datuk Seri Shahidan Kassim.

Mereka berkata ia adalah perbuatan “tidak sensitif” oleh Naib Presiden PKR kerana Jamalul Kiram, Sultan Sulu, bertanggungjawab terhadap serangan Lahad Datu, Sabah pada tahun 2013.

Foto itu yang dimuatnaik pada 9 November di laman Facebook Jacel di bawah nama Princess Jacel H. Kiram-Hasan. Tetapi Nurul berkata dakwaan bahawa dia telah menjejaskan kedaulatan Malaysia dengan lawatan ini adalah “liar, tidak berasas dan berniat jahat”.

Dalam satu kenyataan segera, Nurul berkata dia telah pergi ke Filipina pada 9 November dengan rakan sekerja PKR Chua Tian Chang, yang lebih dikenali sebagai Tian Chua, sebagai sebahagian daripada delegasi parti itu untuk bertemu pihak berkepentingan politik di negara itu.

Orang-orang yang mereka bertemu, termasuk Jacel, adalah pemegang kepentingan yang sah dan pemimpin masyarakat sivil, katanya.

Nurul Izzah berkata orang lain termasuk bekas gabenor dan Kongres Batangas, Hermilando Mandanas, ahli-ahli Kongres Regina Reyes dan Silvestre Bello, Dean of Law Amading Valdez, bekas ahli kabinet Romy Nery, bekas Setiausaha Kehakiman Wencie Andanar dan kakitangan Naib Presiden Filipina dan Datuk Bandar Manila.

Senarai ini telah diputuskan oleh penganjur, majlis hal ehwal Filipina dan Asian Institute for Democracy, pejabat Datuk Bandar Manila dan pejabat Naib Presiden Filipina, katanya.

“Dalam pertemuan itu saya menekankan sokongan kami pada inisiatif kerajaan Malaysia dalam rundingan damai di selatan Filipina. Saya ingin menegaskan sokongan saya dalam mempertahankan kedaulatan Sabah sebagai sebahagian daripada Persekutuan Malaysia,” katanya.

Sumber:http://www.themalaysianinsider.com/malaysia/article/nurul-izzah-says-meeting-with-sulu-sultans-daughter-arranged-by-manila