Dua Kali Keracunan Arsenik Dan Dijangkiti HIV, Anwar Ibrahim Masih Kekal Hidup

ADUN Kajang dan Ahli Parlimen Permatang Pauh, Kak Wan melaksanakan peranan yang mulia sebagai Ketua Pembangkang di parlimen.

Rupa-rupanya, kemudahan perubatan tempatan tidak cukup baik untuk suaminya, Anwar dan dia perlu ke luar negara untuk rawatan.

Tidak pasti jika ia adalah untuk masalah sakit belakang kronik “yang melumpuhkannya selama-lamanya dan tidak mampu baginya meliwat sesiapa” tetapi masih mampu untuk pergi berbasikal gunung di Australia / New Zealand akhir tahun lalu ketika banjir di Pantai Timur dan kemudian tidak dapat pulang ke rumah pada masanya kerana nampaknya tiada penerbangan.

Atau adakah ia disebabkan keracunan arsenik atau jangkitan HIV secara sengaja yang berulang secara tiba-tiba – membuat Anwar (dan masih dia seorang sahaja) sebagai manusia pertama dalam sejarah untuk terus hidup selepas dua kali keracunan arsenik dan jangkitan HIV.

Anugerah Tuhan yang walaupun menghidapi penyakit yang tak terhitung jumlahnya, masih cukup sihat untuk naik turun mahkamah menghadap kes yang banyak yang beliau sendiri mulakan dan membuat kenyataan akhbar yang begitu kerap – mungkin disebabkan oleh WIFI percuma di dalam penjara.

He is the man!

Note: Bagaimana sebenarnya otot di bahu anda boleh hingga terkoyak semasa dalam penjara? Boleh beritahu kita apa yang berlaku?

Oleh Lim Sian See,
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1734982420053878&set=a.1391116647773792.1073741829.100006264096443&type=3&theater