Najib Mahu Malaysiakini Untuk Memohon Maaf, Bukan Menyesal, Dalam Kes Saman Fitnah.

Maaf, PM Najib. Saya tidak bersetuju dengan anda.

Tiada maaf. Tidak boleh permohonan maaf semata-mata. Tetapi permohonan maaf terbuka DAN membayar wang ganti rugi kerosakan yang banyak untuk diberikan kepada badan kebajikan.

Sudah tiba masa untuk menjadi lebih tegas dan tidak bertimbang rasa.
——-
Najib mahu Malaysiakini untuk memohon maaf, bukan menyesal, dalam kes saman fitnah.

Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak yang telah menyaman Malaysiakini kerana fitnah telah menolak tawaran portal itu untuk menyatakan penyesalan, yang bukan permohonan maaf secara sepenuhnya, menurut sumber perundangan hari ini.

“MalaysiaKini menawarkan untuk tender penyesalan (tanpa prejudis) tetapi PM tidak berpuas hati dengan penyesalan; dia mahu pemohonan maaf,” kata sumber kepada Malay Mail Online dengan syarat tidak mahu namanya disiarkan.

Sumber itu berkata, saman itu ditetapkan untuk pengurusan kes pada Selasa depan di hadapan Hakim Kamaludin Said di Mahkamah Tinggi Seremban.

Najib, atas kapasiti peribadinya, dan Setiausaha Kerja Umno Datuk Ab Rauf Yusoh bagi pihak Umno, memfailkan saman pada Mei tahun lepas terhadap Mkini Dotcom Sdn Bhd, editor-in-chief Malaysiakini Steven Gan dan kemudian ketua pengarang portal berita itu Fathi Aris Omar, terhadap dua artikel yang disiarkan pada 14 Mei 2014, dalam ruangan “Yoursay” Malaysiakini.

Sumber: http://www.themalaymailonline.com/malaysia/article/najib-wants-malaysiakini-to-say-sorry-not-regret-in-defamation-suit