Mahathir Pembohong, Bila Pula Najib Kata Mahu 'Selamatkan Ekonomi Amerika'?

Mahathir Pembohong, Bila Pula Najib Kata Mahu ‘Selamatkan Ekonomi Amerika’?

Sudah tua pun masih mahu menipu setiap hari. Mahathir adalah pembohong.

Najib tidak pernah berkata beliau akan “selamatkan ekonomi Amerika Syarikat”. Najib berkata “bantu mengukuhkan ekonomi Amerika Syarikat”.

Mahathir dan pemimpin Pakatan harus menunjukkan kepada kita di mana Najib berkata beliau akan “selamatkan ekonomi Amerika Syarikat”. Berikut adalah video:

Najib berkata ia adalah untuk menekankan bahawa Malaysia juga melabur dan membeli dari Amerika Syarikat untuk menghentikan Amerika Syarikat daripada mengenakan sekatan perdagangan ke atas Malaysia kerana mereka telah melabel Malaysia sebagai salah satu daripada 16 negara “trade cheat” pada Mac 2017 memandangkan Malaysia telah menjalankan lebihan dagangan yang sangat tinggi dengan Amerika Syarikat.

Najib berkata ia untuk mengelakkan kerugian terhadap pengeksport kita dan melindungi puluhan ribu pekerjaan di Malaysia yang mungkin berisiko sekiranya Amerika Syarikat mengenakan sekatan perdagangan dan penalti ke atas pengeksport kita sekiranya Amerika Syarikat terus memperlakukan kita sebagai trade cheat.

Adakah seseorang yang ingin membantu menyelamatkan Malaysia daripada sekatan perdagangan yang dahsyat dan melindungi puluhan ribu pekerjaan di Malaysia layak untuk difitnah oleh orang tua seperti ini? Anda nilaikan sendiri.

Oleh Lim Sian See