Sah Lim Guan Eng Penerima Manfaat Utama Pemilihan Semula DAP, Dapat 'Penggal Bonus'

Sah Lim Guan Eng Penerima Manfaat Utama Pemilihan Semula DAP, Dapat ‘Penggal Bonus’

Apabila saya mula-mula menegaskan bahawa Lim Guan Eng adalah penerima manfaat utama sekiranya pemilihan CEC mereka diisytiharkan tidak sah kerana beliau akan diberikan jalan keluar atau loophole untuk melanjutkan tempohnya sebagai Setiausaha Agung daripada 9 tahun menjadi 18 tahun, Anthony Loke DAP menyerang saya dan berkata saya berniat jahat dan Lim Guan Eng tidak akan melakukan ini. Gobind Singh Deo juga memanggil saya nama yang lebih teruk.

Sepatutnya, beliau sudah terpaksa melepaskan jawatan pada tahun lepas tetapi kini boleh memanjangkan tempoh sekurang-kurangnya hingga tahun 2021 atau pertengahan tahun 2022.

Pemilihan CEC DAP: Ada Sesuatu Disembunyikan Lim Kit Siang & Lim Guan Eng


Baca juga: Pemilihan Semula DAP Akan Memberi Manfaat Kepada Lim Guan Eng, Kenapa Takut?
Baca juga: Anthony Loke, Adakah Kini Bermakna Lim Guan Eng Memang Ambil Kesempatan?

Nampaknya, Lim Guan Eng memang melakukan TEPAT seperti apa yang saya telah kata beliau akan lakukan – di sebalik penafian Anthony Loke dan Gobind Singh Deo.

Lim Guan Eng kini akan bertanding untuk dilantik semula sebagai Setiausaha Agung tetapi tidak bersetuju bahawa beliau adalah penerima manfaat utama walaupun ia akan membenarkan beliau melangkah perlembagaan parti dan memberikannya “penggal bonus”.

“Bagaimanapun, Lim Guan Eng tidak bersetuju bahawa pemilihan semula parti, yang dijadualkan pada 18 November, adalah hikmah yang membolehkan beliau mengekalkan jawatannya sehingga 2020.

Ini kerana DAP dengan tegas menentang idea pemilihan semula yang diarahkan oleh Pendaftar Pertubuhan (RoS), yang menyatakan pemilihan parti 2012 sebagai tidak sah.” – Malaysiakini

Pemilihan Parti DAP 2012 Telah Dimanipulasi Untuk Dinasti Lim Kekalkan Kuasa

Hello, ia berbunyi seperti yang anda sedang mengatakan bahawa anda TERPAKSA untuk mempertahankan dan mendapatkan penggal anda dilanjutkan.

Kelakar. Oleh itu, sebagai tanda protes, janganlah bertanding atau tolaklah untuk menjadi Setiausaha Agung. Tiada sesiapa yang mengacu pistol di kepala anda untuk menerima menjadi Setiausaha Agung.

Sangatlah berpura-pura. Ia seperti ,”Oh, walaupun saya tidak bersetuju dengan anda memberi saya RM1 juta secara percuma tetapi saya akan terima kerana saya terpaksa menerima wang anda.”

Oleh Lim Sian See