Khalid Samad Bakal Tewas, Dapat Skor 31.0% Pengundi Shah Alam

Khalid Samad Bakal Tewas, Dapat Skor 31.0% Pengundi Shah Alam

Pengarah Komunikasi PAN, Khalid Abdul Samad hanya dapat skor 31.0% daripada bancian pengundi di kawasan yang disandangnya, Parlimen Shah Alam.

“Yb Khalid Samad mendapat penilaian skor keseluruhan 31.0% sahaja daripada pengundi beliau,” lapor Gerakan Pengundi Sedar (GPS), satu gerakan yang ditubuhkan pada Oktober 2017 untuk menghadapi PRU 14.

Khalid Samad Dicabar Senaraikan Sumbangan Kepada Shah Alam

“Tahukah anda, pada tahun 2014 Khalid Samad pernah menemplak orang yang melompat parti dengan membawa lari kerusi yang telah dimenanginya dengan gelaran “pengkhianat”. Kata-katanya bagaikan meludah ke langit apabila beliau sendiri baru-baru ini melompat parti dengan membawa lari kerusi Parlimen Shah Alam yang beliau menangi pada PRU13.

“Di dalam parlimen pula, beliau antara individu yang cukup lantang berhujah yang bersorak. Beliau menjadi antara individu Muslim yang paling lantang membantah usaha perjalanan RUU355 di parlimen. Beliau sepatutnya lantang mempertahankan RUU355, tetapi sebaliknya berlaku. Kerja Lim Kit Siang untuk membantah RUU355 menjadi mudah dengan adanya individu seperti Khalid Samad di Parlimen.

“Pada Disember 2017, bancian umum menunjukkan rakyat Shah Alam cukup kecewa dan kesal dengan sikap beliau yang tidak tegas untuk membanteras pesta arak besar-besaran seperti Oktoberfest. Bahkan dalam satu keratan video, beliau ada menyebut ‘dia (non muslim) minum arak macam minum teh je’,” kenyataan GPS dipetik.