mahathir "Anak-Anak Saya Sangat Kaya Kerana Kerja Keras, Semasa Saya Jadi PM Mereka Tak Kaya Pun"

“Anak-Anak Saya Sangat Kaya Kerana Kerja Keras, Semasa Saya Jadi PM Mereka Tak Kaya Pun”

Dr Mahathir Mohamad telah menyerang kembali para pengkritik yang mempersoalkan kekayaan anak-anaknya, mengatakan kejayaan mereka adalah kerana hasil kerja keras mereka dan tidak ada kaitan dengan kedudukan beliau dalam kerajaan selama dua dekad.

“Sekiranya mereka kaya kini, ia melalui usaha mereka sendiri,” kata Mahathir kepada pemberita selepas menghadiri pertemuan dengan pemimpin Pakatan Harapan (PH) di bangunan Parlimen hari ini.

Mahathir, yang mengetuai kerajaan dari 1981 hingga 2003, berkata beliau tidak berkuasa untuk menghentikan anaknya daripada menjalankan perniagaan.

“Adakah mereka kaya ketika saya menjadi Perdana Menteri? Tidak ada khabar angin mengenai kekayaan mereka pada masa itu,” katanya.

PENIPU BESAR.

Anak-anak anda memiliki yarikat-syarikat tersenarai awam seperti Tongkah, Pantai Hospitals, DiPerdana, Konsortium Perkapalan, Opcom dan lain-lain, ketika anda masih BERKUASA.

Apakah yang Tun Mahathir maksudkan bahawa anaknya tidak kaya ketika beliau PM?

Dan anak-anak kamu hanya bekerja keras? Orang lain tidak bekerja keras? Jadi, bagaimanakah mereka boleh menjadi Melayu kedua terkaya dan individu ke-9 paling kaya di Malaysia?

Adakah anda benar-benar berfikir rakyat Malaysia adalah BODOH? Atau hanya penyokong parti cap bunga anda saja bodoh?

Oleh Lim Sian See